Maureillas og Ceret

 

Maureillas ligger bare en halvtimes kjøring fra Perpignan like ved grensen til Spania og like i nærheten går både motorveien og den nasjonale veien. Det er derfor lett å komme seg fram. Landsbyen har ikke mer enn knapt 3.000 innbyggere og det er ikke så mange utlendinger her. Den er derfor helt fransk i atmosfære og levemåte. Her er 2 brødbutikker og kolonialbutikker som holder åpent alle dager. Selv på søndag kan du gå de 7 minuttene til butikken å kjøpe nystekt brød og handle frukt og andre nødvendige ting samt ta en tur innom bokhandleren for å kjøpe den lokale avisen samt dagens utgave av engelske aviser. Dette er mulig siden de engelske avisene trykkes i Marseille

 

Her er det ikke pruting, selv ikke på markedet som arrangeres hver uke. Ingen som prøver å lokke deg inn på en restaurant av pågående innkastere. Her er det rent og pyntelig. Husene er velstelte og hagene er vakre med blomstrende tre, busker og planter. Det er en fryd å gå kveldstur i denne lille landsbyen. Og alle er vennlige og prøver å hjelpe deg på alle mulige måter. Dessuten kommer de presis når de har en avtale, men det er ikke alltid lett å få avtalt et møte. Særlig blir det vanskelig når de i hovedsak snakker katalansk, som er det lokale språket her.

 

Markedet i landsbyen er hver torsdag, og da har en mulighet for å kjøpe det en trenger av ymse ting som frukt og grønnsaker, men markedet i Ceret noen kilometer unna er en større opplevelse. Her får du alt av mat og drikke, husholdningsartikler, kunst, klær, sko, ja alt mulig tenkelig og utenkelig. Hele sentrum er sperret av for dette lørdagsmarkedet og alle kommer med sine trillebager eller sine handlevesker.

 

Slakterbutikken i landsbyen ligger på Place de la Republique. Der ligger også restauranten El Tap som har mange stamgjester, men om sommeren kommer det en god del turister

 

I landsbyen finnes også apotek, taxi, bilservice, vinforhandler, eiendomsmegler og brukthandel. Alle mulig håndverkstjenester er tilgjengelige, men du må kjenne noen som kan gi deg nødvendig info.

 

Borgermesteren har kontor ved siden av El Tap. Der har vi vært noen ganger og fått god hjelp i byggesaker samt fått nødvendige godkjenninger. Mange sier at det franske byråkratiet er tungrodd og at alt tar så lang tid. Det må være i de store byene, for her har det meste gått i løpet av noen uker uten store problemer.

 

 

 

 

 

 

Jomar Kuvås Utdanning og erfaring»

 

                        

 

 

Huset i Frankrike»

 

 

Maureillas og Ceret»

 

 

Beretning om lymfekreft»

 

 

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use