HJEM  

KJØPE HUS I FRANKRIKE

Sommeren 2004  kjøpte vi et hus i den lille landsbyen Maureillas, helt i den sørvestlige delen av Frankrike (Roussillon) på grensen til Spania.

 

Folk spør stadig om hvordan vi i all verden fant denne lille landsbyen ved foten av Pyreneene, ikke så langt fra Middelhavet. Området er vakkert samt har en utrolig sjarm og vekslende natur. Og beboerne i landsbyen sier "Bon jour" hver gang de møter deg. De prøver på alle måter å hjelpe deg slik at du trives og finner deg til rette på stedet.

 

Mange sier at det er så byråkratisk og vanskelig å få gjort ting i Frankrike, men vi har opplevd det motsatte. I løpet av vel en måned hadde vi fått ordnet alt med huset, fått opprettet bankkonto og tegnet forsikring på huset på et kvarter og fått gode råd hvordan vi skulle ordne oss praktisk. Men mye papir blir det når en skal få gjort ting i Frankrike.

 

Den 1. august 2004 skulle vi overta huset, men da vi kom, satt madame rolig på sin stol utenfor huset og hadde gjort lite eller ingenting for å flytte. Hun sa bare at i morgen kommer lastebilen og da kan dere komme igjen. Neste dag hadde hun flyttet det hun ville ha med seg, resten stod igjen. Det er slik i Frankrike at du får det som ikke tas med, og vi fikk ekstra mye med på kjøpet av gamle og unyttige ting for oss. Men enken Ciarotto var en hyggelig eldre dame som var stolt av det huset hun og mannen hadde bygget. Det var tydelig at mannen hadde god greie på husbygging, og det har vi nå glede av. Vi satte i gang med et større oppussingsprosjekt og i løpet av kort tid var huset beboelig og vi kunne begynne å nyte tilværelsen.

 

Dette har blitt et fristed for alle kjente, for alle vil gjerne oppleve livet hvor det er 300 solskinnsdager i året.

 

Huset i Maureillas

 

Hovedhuset

Huset har 3 doble soverom, 2 oppholdsrom/stuer, 2 bad og kjøkken. Det er store terrasser på begge sider av huset og alle rom har direkte utgang til terrassene eller hagen. I alt er det 7 soveplasser i hovedhuset, men vi har ekstrasenger om det behøves.

Det er en fin utsikt fra huset til fjellet Canigou, som er 2784 meter over havet og er snødekket en del av året..

Det er vaskemaskin, oppvaskmaskin, sengetøy, badekåper og håndklær i huset. I tillegg er det TV med satellittantenne med mange kanaler samt en god del DVD’er. Det er også installert bredbåndsforbindelse.

 

Annekset

Annekset ble ferdig i 2007 og har minikjøkken, bad samt sengebenk for overnatting for 2 personer. Det er en overbygget terrasse hvor det er deilig å sitte i skyggen når det blir for varmt.

 

Svømmebassenget

Svømmebassenget ligger ved siden av annekset og er nesten 10 meter langt og rundt 4,5 meter bredt. Hele området rundt bassenget er hellelagt. Det finnes bra med solsenger og stoler.

 

Tomten og landsbyen

Tomten er på rundt 5 mål og beplantet. Rundt huset er det plantet lavendel som er som en blå bølge og dufter godt om sommeren. I februar begynner mimosaen å blomstre gult på oversiden av huset.

Det er bare 5-6 minutter å gå til landsbyen (Maureillas), hvor en finner det meste en trenger. Brød og kolonialvarer får en kjøpt alle dager, men på søndagene er det bare åpent på formiddagen. Ellers tar alle siesta midt på dagen.

 

Nærliggende steder

Det er 3 km til Ceret, som er en hyggelig  kunstnerby hvor både Picasso, Braque og Matisse hadde tilholdssted. Det moderne museumet viser verker fra disse store malerne. Hver lørdag er det marked i alle gater.

Collioure er en vakker fiskerlandsby og vi reiser dit hver gang vi er i Frankrike. Det tar rundt en halvtime å kjøre dit og det kan være problemer med parkering, for mange har oppdaget denne skjønne landsbyen.

Perpignan har rundt 150.000 innbyggere og har mye å vise fram. Her er det muligheter for å handle alt du trenger og etterpå spise på en av de mange restaurantene som finnes i byen. Det tar rundt en halvtime å kjøre dit.

Figueras ligger rundt 42 km fra huset og ligger på spansk side. Benyttes motorveien er en der i løpet av kort tid. Den største attraksjonen er Salvdor Dali’s Museum.

For å bade drar vi til den nordlige stranden ved Argeles sur mer. Det tar 20-25 minutter til havet og der finnes det gode parkeringsmuligheter samt at det ikke er for folksomt på denne stranden.

 

Info

Det er en hvit perm som gir praktiske opplysninger om det meste angående huset samt at mange brosjyrer og kart er lagt inn i permen.

Dessuten ser Debra etter huset og kan om nødvendig bistå i spesielle tilfeller. Hun kan mot betaling vaske huset etter besøket samt vaske sengetøyet.

 

Hvordan komme dit

Det er direktefly fra Torp til Girona med Ryanair. Motorveien ligger like ved flyplassen og det tar tre kvarter til en time å kjøre til huset. Vanligvis leier en bil, men det går også busser fra flyplassen til le Boulou og Perpignan (Frogbus.com)

Barcelona har mange fly fra Gardermoen og Torp. Det er 18 mil fra flyplassen til huset og det tar 2 timer å kjøre. Det er motorvei hele veien.

 

Utleie

Vi benytter huset flittig, men likevel er det ganske mange uker huset står tomt. Et hus i syden har godt av å bli brukt. Vi leier det derfor ut i en viss utstrekning.

 

Adresse

Adressen er:

4, Traverse de les Cluses

66480 Maureillas

Roussillon

France

 

 

 

 

Jomar Kuvås Utdanning og erfaring»

 

                        

 

 

Huset i Frankrike»

 

 

Maureillas og Ceret»

 

 

Beretning om lymfekreft»

 

 

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use